Kezdő oldal|Általános szerződési feltételek
Vissza
Általános tudnivalók

Toplaptop.hu elállási jogA webáruházban forgalmazott áruk részletes jellemzőit a termékre kattintva érheted el. Nagyon nagy energiát fordítunk arra, hogy ezek az adatok pontosan legyenek feltöltve a webshopunkba, de időnként sajnos így is előfordul, hogy vagy mi vagy a gyártó pontatlan adatokat ad meg. Ezekért az adatokért felelősséget vállalunk, ami azt jelenti, hogy ha nem felel meg a készülék, mert nem erre számítottál, akkor visszavásároljuk. Erre akkor van lehetőséged, ha 15 napon belül jelzed felénk az igényedet, a készülék nem használt, és minden csomagolása és tartozéka megvan.

Számlát utólag módosítani sajnos nem áll módunkban. Ha utólag kiderül, hogy rossz névre szól a számla 5 napon belül tudjuk kijavítani (az eredeti számlát ha visszajuttatod hozzánk jóváírjuk, és a módosításokkal kiállítjuk az újat)

 

Online vásárlás

Megrendelés / szerződéskötés:

honlapon keresztül online
A szerződés nem minősül írásbelinek, a szerződés megkötése érdekében kizárólag távközlő eszközt alkalmazunk, azaz távollevők között kötött szerződés jön létre. A megrendeléseket (megkötött szerződéseket) iktatjuk, a vásárló kérésére azokat később is vissza tudjuk keresni. Az iktatásnál a rendelés azonosítóját használjuk iktatószámnak.

A megrendelés / szerződéskötés nyelve: magyar nyelv.

Árak:

Online ár

Áruátvétel:

házhoz szállítással vagy személyes átvétellel

Áruátvétel házhoz szállítással:

A megrendelt áru kiszállítását - amennyiben az raktáron van - a megrendeléstől számított 2 - maximum 3 munkanapon belül garantáljuk. A házhoz szállítás díja 1200Ft ÁFÁ-val. 50 000 Ft felett ingyenes. A szállítási díj teljes körű biztosítást foglal magában. Ez azt jelenti, hogy ha a csomaggal bármi történik (törés, lopás, eltűnés) Téged semmilyen kár nem ér. Ráadásul az ügyintézéssel sem kell bajlódnod, mindent elintézünk, és küldjük az új gépet. A szállítási költséget a számlán külön tételként feltüntetjük.

Miután rendszerünk fogadta megrendelésedet egy rendelés visszaigazoló emailt küldünk. Ez az email tartalmaz minden információt a megrendelésedről.

A kiszállítást megelőző napon 17 óráig küldünk Neked egy emailt, amiben a szállítással kapcsolatos információkat találod.

Áruszállító partnerünk a Trans-O-Flex futárszolgálat.

Raktáron lévő árut 14 óra előtt érkező megrendelés esetén a megrendelés napján feladjuk, nem raktári árukat a hozzánk történő beérkezés napján adjuk át a Trans-O-Flex-nek. A kiszállítás a feladást követő munkanapon történik 8-18 óra között

Ha olyan terméket rendelsz ami nincs raktáron státuszban van, jellemzően a következő munkanapon megkeresünk emailben vagy telefonon, hogy tájékoztassunk mikorra számíthatsz a megrendelt árura. Ezt érdemes lehet Neked rendelés előtt egyeztetned, ha nem biztos, hogy meg tudod várni a 2-3 hetes szállítást. Ilyen esetben, a megrendelt áru ára az árfolyamok, illetve egyéb rajtunk kívül álló tényezők miatt változhat.

A Toplaptop.hu fenntartja a jogot, hogy bármely terméke árát, konfigurációját külön figyelmeztetés nélkül megváltoztassa, vagy bármely termék forgalmazását megszüntesse.

Fizetési lehetőségek

Készpénz: Az áru vételárát a személyes átvételkor készpénzben vagy bankkártyával egyenlíted ki.

Utánvét: Futárral történő kiszállítás esetén az árut készpénzben fizeted a futárnak.

Banki átutalás: Megrendelésedet követően 1 munkanapon belül (munkaidőben jellemzően 1 órán belül) emailben küldünk egy díjbekérőt ami minden adatot tartalmaz ami az utaláshoz kell. Az utalás számlánkra érkezését követően 1, maximum 2 munkanapon belül átveheted az árut. Ha 1 héten belül nem érkezik meg az utalás, a rendelést automatikusan töröljük. (kivéve, ha előre egyeztettünk, hogy később utalsz)

Bankkártyás: Bankkártyás fizetés az OTP Bank biztonságos szerverén keresztül. Elfogadott kártyatípusok: Elfogadott kártyatípusok

15 napos elállás:

A PTK távollévők között kötött szerződésekre vonatkozó jogszabályai alapján a vevőnek lehetősége van a vásárolt áru átvételétől számított 15 munkanapon belül indoklás nélkül elállni a vásárlástól. Annak érdekében, hogy több időd legyen meggyőződni arról a készülék valóban megfelel-e Neked, mi 15 napra bővítettük a 15 napos határidőt. Írásban történő elállás esetén elegendő az elállási nyilatkozatot elküldeni 15 munkanapon belül. Az elállási határidő a termék átvételekor kezdődik, illetve szolgáltatás esetén a szerződéskötéskor. Az árut a vevőnek saját költségén kell visszajuttatni a 5600 Békéscsaba, Orosházi út 60.sz alatti telephelyünkre, egyéb költség az elállással kapcsolatban nem terheli. Abban az esetben ha a termék visszaszállítását mi rendeljük meg a Trans-O-Flex futárszolgálatnál a visszaszállítás költsége 2500Ft. A kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb a törvényes határidőn belül (30 nap) készpénzben vagy átutalással visszafizetjük. A Toplaptop Kft. követelheti a fogyasztótól az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárainak megtérítését. Felbontott szoftvertől (ide tartozik a gépeken található előinstallált szoftvercsomag is) való elállást a törvények értelmében nem tudjuk elfogadni. Ezért kérjük ügyfeleinket, hogy a vásárolt szoftvereket ne bontsák fel, illetve az előinstallált szoftvert a gépen ne installálják fel, csak akkor,ha már meggyőződtek róla, hogy azt kapták amire számítottak és biztosan nem kívánnak élni elállási jogukkal.

72 órás csere:

Hibás teljesítés esetén vásárlóink kérhetik a készülék cseréjét, vagy elállhatnak a vásárlástól. Igényüket vagy írásos formában, vagy személyesen a 5600 Békéscsaba, Orosházi út 60.sz. alatti telephelyünkön jelenthetik be a vásárlást követő 3 munkanapon belül. A hibás készüléket telephelyünkön tudjuk átvenni, majd visszajuttatjuk a gyártó által előírt szervizbe vagy disztribúcióba ahol jóváhagyják vagy elutasítják a panaszt. Ezek után kerülhet sor a cserére vagy jóváírásra, de mindenképp a törvényesen előírt 3 munkanapon belül. Az sikeres ügyintézés elengedhetetlen feltétele, hogy a termék abszolút karc- és sérülésmentes állapotban, hiánytalan és ép csomagolásban kerüljön vissza hozzánk. Ellenkező esetben sajnos nem tudjuk a terméket kicserélni. Ha nem békéscsabai vagy ingyenesen hozzuk-visszük garanciális csere esetén a készüléket.

 

 

Online vásárlás

 

Garanciális és egyéb feladatok ellátása

Az általunk forgalmazott termékek mind hivatalos magyarországi gyártói garanciával rendelkeznek.

Webshopunkban lehetőség van megrendeléskor a készülékeket kibővített garanciával konfigurálni. A választott garanciabővítés érvényesítése gyártónként változik. Az érvényesítés módjáról minden esetben tájékoztatunk a megrendelést követően.

A garanciális feltételek a gyártók által megjelölt garanciális időn belül, csak a márkaszervizekben érvényesíthetők! A márkaszerviz elérhetőségét a termék mellé kapott garanciajegyen vagy az alábbi linken találod meg: szervizek

Garancia időn túli meghibásodás esetén is biztosítjuk a készülék alkatrész ellátását és javítását az aktuális szervizdíjak alkalmazásával.

Felmerülő problémák esetén az alábbi elérhetőségeken szívesen segítünk:

Vevőszolgálatunk címe ahol a fogyasztói kifogásokat kezeljük: 5600 Békéscsaba, Orosházi út 60.sz.

 

Pixelhibára vonatkozó garancia

A pixelhiba garanciával biztosítani tudod, hogy vásárolt készülékeden nem lesz pixelhiba. Ha a notebook kijelzőjén az átvételtől számított 21 napon belül pixelhibát tapasztalsz, és azt ezen a határidőn belül jelzed felénk, díjmentesen kicseréljük egy újra. A biztosítás már egy pixel vagy subpixel hiba esetén is érvényesíthető. A pixelhiba garancia tartalmazza a pixelhibás notebook telephelyünkre szállításának és a cserekészülék kiszállításának költségét is. A 21 napos bejelentési határidő a cserekészülékre ugyanúgy érvényes, a 21 nap az új készülék átvételével újraindul. A pixelhiba garancia csak arra a notebookra érvényesíthető amelyikhez meg lett rendelve. A pixelhiba garancia sikeres érvényesítése érdekében kérünk őrizd meg a készülék teljes csomagolását, valamint a készülék új állapotát. Mechanikailag sérült laptopon (törés, karc, repedés), valamint ha hiányos a csomagolás a pixelhiba garancia sajnos nem érvényesíthető.

A pixelhibás készülék cseréje:

A pixelhibát az alábbi elérhetőségeken jelezheted felénk: info@toplaptop.hu

0670/4223040

A hiba bejelentését követően szervizünk felveszi Veled a kapcsolatot, hogy egyeztessétek a visszaszállítás időpontját.

Pixelhiba garancia nélkül a törvényi előírások a mérvadóak (nemzetközi ISO 13406 ClassII szabvány):

A szabvány négy különböző hibát különböztet meg, melynek definíciói az alábbiak:

 • Első típusú: A maximum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak nagyobb, mint 75%-ával való reagálása a minimum fényerő parancsra (mindig fényesen világít).

 • Csoporthiba: Kettő vagy több hibás pixel egy 5x5 képpontos területen. ISO 13406-2 Class II szerint az elfogadott hibák száma típusonként 1 millió pixelre vonatkoztatva:
  1. típus - 2 db
  2. típus - 2 db
  3. típus - 5 db
  Például egy 1024x768 felbontású kijelzőn (786.432 pixel) a következő még elfogadhatónak tekinthető.
  Első típusú (fényes) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
  Második típusú (fekete) pixelek száma = 2 x 786.432 / 1.000.000 = 1,57
  Harmadik típusú (vörös/zöld/kék) pixelek száma = 5 x 786.432 / 1.000.000 = 3,93
  Tehát 2 mindig fényes pixelt már nem enged meg a szabvány 1024x768 felbontású kijelzőn.
  A maximum engedélyezett hibák száma 1024x768 felbontású kijelzőn (első + második + harmadik típusú): 5 képpont hiba, melyből maximum egy lehet fényes, egy sötét és három vörös, zöld vagy kék. Ezen kívül a csoporthiba szabály kimondja, hogy nem lehet több mint kettő hibás fényes vagy sötét pixel egy 5 képpont sugarú területen. Szintén hibásnak számít az a kijelző, ahol egy 5x5 képpontos területen 2 vagy több vörös, zöld vagy kék pixel fordul elő.

 • Második típusú: A minimum fényerő parancsra adott átlagos pixel válaszreakciónak kevesebb, mint 25%-ával való reagálása a maximum fényerő parancsra (mindig sötét marad).
 • Harmadik típusú: Egyéb nem első vagy második típusú hiba, például egy beragadt subpixel. Az aktív mátrix LCD kijelzőknél minden egyes pixel pozíción 3 folyadékkristály cella helyezkedik el. Ezeknek a vörös, zöld és kék subpixeleknek (al-pixel) az együttes működése teszi lehetővé a teljes színskála megjelenítését. Minden egyes cellát egy egyedi tranzisztor vezérel, mely közvetlenül a cella felett található. A tranzisztor meghibásodásakor az adott képpont mindig vörösen, zölden vagy kéken világít. (A tapasztalatok szerint ez a leggyakrabban előforduló hiba.)

 

Online vásárlás

 

Garanciális és egyéb szerviz feladatok ellátása

17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről

A Kormány a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 55. §-ának e) pontjában foglalt felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

1. § (1) A rendelet hatálya arra a szerződésre terjed ki, amelyet fogyasztó és vállalkozás köt egymással termék, illetve szolgáltatás értékesítésére irányuló, a vállalkozás által működtetett távértékesítési rendszer keretében olyan módon, hogy a szerződés megkötése érdekében a vállalkozás kizárólag távközlő eszközt alkalmaz (távollevők között kötött szerződés).

(2) A rendelet akkor alkalmazható, ha külön jogszabály a rendelet hatálya alá tartozó szerződésről eltérően nem rendelkezik.

(3) A rendelet hatálya nem terjed ki:

a) a távértékesítés keretében kötött pénzügyi ágazati szolgáltatási szerződésekről szóló törvény által szabályozott pénzügyi ágazati szolgáltatásokra irányuló szerződésekre;

b) automatából történő értékesítésre;

c) nyilvános telefonállomás igénybevétele útján az elektronikus hírközlési szolgáltatóval kötött szerződésre;

d) az építési szerződésre;

e) ingatlan tulajdonjogának vagy ingatlanra vonatkozó más jog megszerzésére irányuló szerződésekre, kivéve a bérleti szerződést;

f) az árverésen kötött szerződésre.

(4) Nem kell alkalmazni a 2-6. §, valamint a 7. § (1) bekezdésének rendelkezéseit

a) az élelmiszerek, valamint egyéb mindennapi fogyasztásra szolgáló termékek rendszeres házhozszállítására vonatkozó szerződésekre, továbbá

b) az olyan szállást nyújtó, szállítási, étkeztetési vagy szabadidős szolgáltatásokra vonatkozó szerződésekre, amelyek alapján a vállalkozás e szolgáltatásokat meghatározott időpontban vagy meghatározott időszakban nyújtja.

(5) E rendelet alkalmazásában távközlő eszköz: bármely eszköz, amely alkalmas a felek távollétében - szerződés megkötése érdekében - szerződési nyilatkozat megtételére. Ilyen eszköz különösen a címzett vagy a címzés nélküli nyomtatvány, a szabványlevél, a sajtótermékben közzétett hirdetés megrendelőlappal, a katalógus, a telefon, az automata hívókészülék, a rádió, a videotelefon, videotex (mikroszámítógép képernyővel) billentyűzettel vagy érintőképernyővel, az elektronikus levél (e-mail), a távmásoló (telefax) és a televízió.

2. § (1) A vállalkozás a szerződés megkötése előtt kellő időben köteles a fogyasztót tájékoztatni:

a) a vállalkozás cégnevéről (nevéről) és címéről (székhelyéről, illetve lakóhelyéről) azonosításra alkalmas módon;

b) a szerződés tárgyának lényeges jellemzőiről;

c) a terméknek, illetve szolgáltatásnak az általános forgalmi adót és egyéb kötelező terheket is magában foglaló áráról, illetve díjáról, valamint az összes járulékos költségről, így különösen a fuvardíjról, szállítási vagy postaköltségről;

d) a fizetés, a szállítás vagy a teljesítés egyéb feltételeiről;

e) az elállás jogáról (4. és 5. §);

f) a távközlő eszköz használatának díjáról, ha azt az alapdíjtól eltérően állapítják meg;

g) a vállalkozás ajánlati kötöttségének idejéről;

h) a szerződés legrövidebb időtartamáról olyan esetben, amikor a szerződésben foglaltak teljesítésére folyamatosan vagy ismétlődően kerül sor.

(2) A vállalkozás az (1) bekezdés szerinti tájékoztatási kötelezettségnek egyértelműen, közérthetően és pontosan, az igénybe vett távközlő eszköznek megfelelő módon köteles eleget tenni.

(3) Ha a vállalkozás telefonon tesz szerződéskötésre ajánlatot a fogyasztónak, a telefonbeszélgetés megkezdésekor köteles közölni legalább cégnevét (nevét), székhelyét (lakóhelyét) és telefonszámát, valamint a fogyasztó figyelmét kifejezetten fel kell hívnia szerződéskötésre irányuló szándékára.

3. § (1) A vállalkozás köteles a 2. § (1) bekezdés a)-e) pontjában foglaltakról való tájékoztatást írásban - papíron vagy más, a fogyasztó számára hozzáférhető tartós adathordozón - a fogyasztó rendelkezésére bocsátani. Ha e kötelezettségének a szerződéskötést megelőzően nem tett eleget, ezt az írásbeli megerősítést a szerződés teljesítése során kellő időben, de - kivéve, ha a teljesítés harmadik személy részére történik - legkésőbb a teljesítés időpontjában köteles a fogyasztó részére rendelkezésre bocsátani.

(2) Az (1) bekezdés szerinti írásbeli megerősítésnek a 2. § (1) bekezdés a)-e) pontjában foglaltakon túl tartalmaznia kell:

a) a 4. § szerinti elállási jog gyakorlásának feltételeit, módját és következményeit, ideértve a 4. § (5) bekezdésében, a 6. §-ban és a 7. § (3) bekezdésében foglaltakat, továbbá azt az esetet is, amikor a fogyasztót az 5. § alapján az elállás joga nem illeti meg;

b) a vállalkozás azon telephelye (fiókja) vagy egyéb szervezeti egysége címét, ahol a fogyasztó panaszait érvényesítheti;

c) az esetleges jótállás feltételeit, valamint a teljesítést követően igénybe vehető kiegészítő szolgáltatásokat (alkatrészellátás, javítószolgálat);

d) a szerződés megszüntetésének lehetőségét, ha az határozatlan időre szól, vagy tartama az egy évet meghaladja.

(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltak nem alkalmazhatóak távközlő eszköz útján egyetlen alkalommal nyújtott olyan szolgáltatás esetében, amelynek ellenértékét a távközlő eszköz üzemeltetője részére kell megfizetni. A fogyasztót azonban ilyen esetben is tájékoztatni kell a vállalkozásnak a (2) bekezdés b) pontjában meghatározott címéről.

(4) E § alkalmazásában tartós adathordozó az olyan eszköz, amely a fogyasztó számára lehetővé teszi a neki címzett adatoknak az adat céljának megfelelő ideig történő tartós tárolását, és a tárolt adatok változatlan formában és tartalommal történő megjelenítését.

4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől 14 munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.

(2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát

a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig,

b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig

gyakorolhatja.

(3) Ha a 3. § szerinti írásbeli megerősítés kézhezvételére - a (2) bekezdés a) pontja szerinti esetben - a termék kézhezvételének napjától, illetve - a (2) bekezdés b) pontja szerinti esetben - a szerződéskötés napjától számított három hónapon belül kerül sor, ettől az időponttól számított nyolc munkanap elteltéig a fogyasztó akkor is elállhat, ha a termék kézhezvételétől, illetve a szerződéskötés napjától számított három hónapból kevesebb mint nyolc munkanap van hátra.

(4) Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha a fogyasztó nyilatkozatát a határidő lejárta előtt elküldi.

(5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni.

(6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

5. § A felek eltérő megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja a 4. § szerinti elállási jogot

a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerződés esetében, ha az elállási határidő lejárta előtt a vállalkozás a teljesítést a fogyasztó beleegyezésével megkezdte;

b) olyan termék értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek ára, illetve díja a pénzpiac értékesítő által nem irányítható ingadozásától függ;

c) olyan termék értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy gyorsan romlandó;

d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára vonatkozó szerződés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;

http://net.jogtar.hu/jr/st/kez.gife) hírlap, folyóirat és időszaki lap értékesítésére vonatkozó szerződés esetében;

f) szerencsejáték-szerződés esetében.

6. § (1) Ha a termék árát vagy a szolgáltatás díját részben vagy egészben a vállalkozás által nyújtott kölcsön [a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 2. § o) pontja] fedezi, a fogyasztó 4. § szerinti elállási jogának gyakorlása a fogyasztási kölcsönszerződést is felbontja.

http://net.jogtar.hu/jr/st/kez.gif(2) A fogyasztó a vállalkozásnak a fogyasztási kölcsönszerződés felbontásából eredő kárát nem köteles megtéríteni, és tőle kamat vagy egyéb költség sem követelhető.

(3) Az (1)-(2) bekezdésben foglaltakat kell megfelelően alkalmazni, ha a termék árát vagy a szolgáltatás díját részben vagy egészben harmadik személy által nyújtott fogyasztási kölcsön (a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény 2. számú melléklete III. 5. pont) fedezi, feltéve, hogy a fogyasztási kölcsönszerződés a pénzügyi intézmény és a vállalkozás előzetes megállapodásán alapul. A vállalkozás köteles a fogyasztó elállásáról a pénzügyi intézményt haladéktalanul értesíteni.

http://net.jogtar.hu/jr/st/kez.gif7. § (1) Ha a felek a teljesítés időpontjában nem állapodtak meg, a vállalkozás a szolgáltatás rendeltetéséből kétségtelenül megállapítható időpontban, ennek hiányában a fogyasztó felszólításában meghatározott időpontban vagy időn belül, felszólítás hiányában legkésőbb a megrendelésnek a vállalkozáshoz való megérkezésétől számított harminc napon belül köteles a szerződés szerinti teljesítésre.

(2) Ha a vállalkozás a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott termék nem áll rendelkezésére, illetve a megrendelt szolgáltatást nem áll módjában nyújtani, köteles erről a fogyasztót haladéktalanul tájékoztatni, valamint a fogyasztó által fizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb harminc napon belül visszatéríteni. E kötelezettség teljesítése a vállalkozást nem mentesíti szerződésszegése egyéb következményei alól.

(3) Ha a vállalkozás a szerződésben meghatározott módon helyettesítő termékkel, illetve szolgáltatással teljesít, a 4. § szerinti elállási jog gyakorlása folytán a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a vállalkozást terhelik. A költségek viseléséről, valamint a megfelelően helyettesítő termékkel, illetve szolgáltatással történő teljesítésről a vállalkozás egyértelműen és pontosan köteles a fogyasztót tájékoztatni.

8. § (1) A vállalkozás nem követelhet a fogyasztótól ellenszolgáltatást, ha olyan terméket értékesít, illetve olyan szolgáltatást nyújt, amelyet korábban a fogyasztó nem rendelt meg.

(2) A fogyasztó nyilatkozatának elmulasztása esetén sem lehet vélelmezni a vállalkozás ajánlatának - hallgatólagos - elfogadását.

9. § (1) A fogyasztó kifejezett hozzájárulása szükséges ahhoz, hogy a vállalkozás a szerződéskötés céljából automata hívókészüléket, illetve távmásolót (telefaxot) használjon.

(2) Ha külön jogszabály eltérően nem rendelkezik, a vállalkozás a fogyasztó kifejezett tiltakozásának hiányában használhat olyan, közvetlen kapcsolatot lehetővé tevő távközlő eszközt, amely nem tartozik az (1) bekezdés hatálya alá.

10. § A vállalkozást terheli annak bizonyítása, hogy a rendeletben meghatározott tájékoztatási kötelezettségének eleget tett, a határidők betartására vonatkozó előírásokat megtartotta, valamint a fogyasztó 9. §-ban előírt hozzájárulását beszerezte.

11. § (1) A fogyasztó a rendeletben meghatározott jogáról érvényesen nem mondhat le.

(2) A rendeletben foglaltaktól csak a fogyasztó javára lehet eltérni.

(3) Ha a rendelet hatálya alá tartozó szerződés az Európai Gazdasági Térség valamelyik államával szoros kapcsolatban áll, harmadik ország jogának a felek által a szerződésre irányadó jogként való választása érvénytelen annyiban, amennyiben e harmadik ország joga az említett államnak a 97/7/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvet átültető jogszabálya eltérést nem engedő rendelkezésével ellentétes. Az érintett kérdésben a felek által választott jog helyett az említett állam jogát kell a szerződésre alkalmazni.

11/A. § A 2. és 3. § rendelkezéseinek megsértése esetén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvényben meghatározott szabályok szerint jár el.

12. § (1) Ez a rendelet 1999. március 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit csak a hatálybalépését követően kötött szerződésekre kell alkalmazni.

(2)

(3) Ez a rendelet a távollévők között kötött szerződések esetén a fogyasztók védelméről szóló, 1997. május 20-i 97/7/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgálja; az irányelv 8. cikke kivételével.

 

Észrevételek
Bármilyen észrevételedet a toplaptop.hu oldalain megjelenő tartalommal kapcsolatban a következő email címen fogadjuk: info@toplaptop.hu
Összehasonlító
Kedvencek

Az Ön kosara üres!